De krekels die wij kopen in de winkel uiteraard een goede winkel die ze op voorraad heeft en zelf ook baardagamen en andere reptielen verkoopt dan weet u zeker dat u een goede kwaliteit krekels koop want de winkel voedert zijn dieren ook met die krekels, vraag ook altijd wanneer de nieuwe krekels binnenkomen dan kunt u daar rekening mee houden met het halen.

De doosjes waar de krekels in zitten zijn genummerd meestal van 3 tot 8 die nummers zeggen iets over de grote van de krekels hoe hoger het nummer hoe groter de krekels.

                         

Wat moet u nu kopen? bij aanschaf van uw baardagaam heeft u ongetwijfeld informatie gekregen over de grote die u moet geven anders kunt u advies vragen bij de winkel waar u uw krekels koopt.

Het komt er in grote lijnen op neer dat hoe groter de baardagaam hoe groter de krekels dus we beginnen met nummer 3 als ze uit het ei zijn en gaan naargelang ze groter worden over op grotere krekels.

De krekels moeten wel bepoederd worden doe wat krekels in een potje o.i.d. gooi er wat poeder bij en schudden maar, u ziet nu witte krekels lopen doe ze in de bak en kijk of de baardagamen ze gelijk opeten, gebeurd dit niet dan zult u zien dat na een tijdje de krekels weer schoongepoetst zijn en is het effect van het poeder verdwenen,zorg er dan voor dat ze bij een volgende voederbeurt wel gelijk opgegeten worden,door bijvoorbeeld een keer krekels voederen over te slaan.

De krekels moeten ook wat te eten en te drinken hebben anders gaan ze heel snel dood, u kunt dit voorkomen door een stukje fruit of groen in het bakje te doen appel,andijvie of waterpest uit de goudvissenkom pas wel op dat het niet te vochtig word, zeker in de zomer heb je dan snel kleine vliegjes in het doosje het is nog beter om ze thuis in een grotere bak te doen met voldoende schuilplaatsen gecreŽerd door eierdoosjes een sponsje voor het drinken en wat eilegkorrels,honden en kattenvoer voor te eten.

 

deze pagina is nog niet af